Ciolacu: „Putem ieşi de la guvernare!”

0
252

În alianța PSD-PNL-UDMR se pare că s-a ajuns la un moment în care pesediștii domină scena și chiar își pot permite oricând șantajul. Liderul PSD, Marcel Ciolacu tocmai a lansat un avertisment clar colegilor de coaliție, mai ales către tabăra liberală că partidul „nu se cramponează de această guvernare” și poate ieși de la guvernare. Reacția lui Marcel Ciolacu vine după declarațiile deputatului liberal Marilen Pirtea legate de introducerea Certificatului StopCovid.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma marţi seară, la Antena 3, că, până la intrarea PSD la guvernare, românii nu mai aveau încredere în sistemul sanitar. În replică pentru deputatul liberal Marilen Pirtea, Ciolacu afirmă că PSD nu se cramponează de guvernare şi, dacă liberalii îşi doresc o astfel de guvernare, de genul celei avute cu USR, PSD îşi vede de propriul drum. Liderul PSD consideră, însă, că nu este timp pentru „joc politic”.

Marcel Ciolacu a ajuns, după intrarea la guvernare a PSD, să se bucure de „luminile rampei” mai mult ca niciodată

Ciolacu: PSD poate ieși de la guvernare

„Îi transmit domnului Pirtea foarte clar: Până să intrăm la guvernare, după 2 ani de zile, românii nu mai aveau nicio încredere în sistemul de sănătate, după o guvernare de dreapta. Dacă vrea să vadă aceste evidenţe sau vrea să înceapă să scoată vinovaţi … părerea mea este că e o abordare greşită. PSD nu se cramponează de această guvernare, putem ieşi de la guvernare”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu. În plus, liderul PSD a precizat că nu va intra în schimb de replici cu colegii de guvernare.

„Eu nu voi intra împreună cu colegii mei într-o astfel de abordare, într-o coaliţie care a funcţionat cum a funcţionat PNL cu USR. Dacă îşi doresc o astfel de abordare colegi mei şi nu o abordare cu responsabilitate, PSD îşi vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor”, a mai declarat Ciolacu, care a punctat totuși că are „o relaţionare corectă cu premierul Nicolae Ciucă”.

Coaliția de guvernare nu-și permite un joc politic

Întrebat dacă există jar aprins în coaliţie, Ciolacu a declarat: „Dacă cineva vrea să ducă această coaliţie – eu nu cred că în acest moment ne permitem să o ducem spre un joc politic şi să încercăm să măsurăm partidele după sondaje şi anumite şmecherii. Eu nu vreau să intru în acest joc şi vreau să fiu foarte bine înţeles”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.