Cîțu critică slaba organizare de la frontieră

0
921

Autoritățile române trebuie să facă mai mult pentru refugiații din Ucraina, spune la RFI președintele Senatului, Florin Cîțu.

Organizațiile neguvernamentale au criticat instituțiile statului pentru slaba organizare din punctele de trecere a frontierei. Replica lui Cîțu: „Sper să nu fie ca de obicei un exemplu de birocrație autohtonă, pentru că dacă există așa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta”.

Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului României

Florin Cîțu declară, în contextul valului de refugiați din Ucraina, că dacă cineva a greșit în privința organizării de la graniță, va trebui să și plătească: „Se poate mult mai bine și aici e clar că trebuie făcută o analiză la Ministerul de Interne, să vadă exact de ce există aceste probleme. Ieri am avut o discuție cu președintele Parlamentului Republicii Moldova exact pe această temă, să vedem cum să fluidizăm traficul la frontieră, pentru că și în Republica Moldova intră, dar intră și în România și apoi acești refugiați vor să treacă în România. Eu cred că putem să facem mai bine și trebuie să facem mai bine, este o situație specială. Avem resursele, nu cred că se poate plânge cineva că nu are resurse la Ministerul Afacerilor Interne. Sper să nu fie ca de obicei un exemplu de birocrație autohtonă, pentru că dacă există așa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta. Este o situație specială și ar trebui să fim mult-mult mai fermi și mai rapizi în acest moment, pentru a nu-i face pe oamenii care deja suferă să sufere mai mult și să stea pe la frontieră”.

Președintele PNL spune că va ridica problema refugiaților din Ucraina în coaliție: „Discutăm și cu companiile din România care pot să ofere locuri de muncă. Aici trebuie făcut mai mult în ceea ce privește punctele de frontieră și vom avea o discuție și cu ministrul Afacerilor Interne, dar și mâine în coaliție voi ridica această problemă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.