Compania AirConnect și-a anunțat zborurile interne estivale spre Constanța

0
178

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa împreună cu Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa şi Compania Aeriană AirConnect au organizat marţi, 28 februarie 2023, la sediul CCINA Constanţa, Conferinţa de presă organizată cu prilejul lansării zborurilor interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023, pe rutele:
Constanţa – Suceava
Constanţa – Timişoara
Constanţa – Cluj
Constanţa – Oradea.

Zborurile vor fi operate în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, iar biletele de avion pot fi deja achiziţionate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, la preţuri începând de la 320.86 lei/ 65.46 (preţ pe segment, taxe incluse, locuri limitate).

Gazdele evenimentului au fost D-na Ruxandra Serescu – Director General CCINA Constanţa, D-nul Bogdan Ionuţ Artagea – Director General A.I.M.K.C. şi D-nul Tudor Constantinescu – Director General AirConnect.

La manifestare, din partea autorităţilor, au fost prezenţi şi au intervenit cu opinia proprie: Mihai Lupu – Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Vergil Chiţac – Primar al Municipiului Constanţa, Elena Tănase – Director al Cancelariei Prefectului Constanţei.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute şi alte subiecte legate de oportunităţile de dezvoltare a judeţului, prin introducerea de zboruri care să deservească o arie mai largă de interes, beneficiind de sprijinul tour-operatorilor locali.

Mihai Daraban, Preşedinte CCINA Constanţa, a declarat: „În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari oraşe din România, iniţiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul şi Vestul tării, este una extrem de binevenită. Şi aici mă refer atât la turiştii din România, care pot ajunge pe litoralul nostru într-un timp considerabil mai mic decât în mod obişnuit, cât şi la cei din statele vecine care au astfel posibilitatea de a-şi petrece un sejur la una dintre staţiunile de la Marea Neagră fără să mai fie nevoiţi să petreacă zeci de ore pe drum. În final, noile rute aeriene dezvoltate de AirConnect vor contribui semnificativ şi la dezvoltarea segmentului HORECA din oraşele vizate, ţinându-se cont şi de faptul că foarte mulţi constănţeni, de exemplu, doresc să-şi petreacă concediul în alte zone din România, care, până acum, erau mult mai greu accesibile. CCINA Constanţa salută iniţiativa AirConnect şi îşi exprimă speranţa că veniturile astfel obţinute vor determina compania să ia în calcul operarea acestor rute aeriene pe tot parcursul anului”.

Bogdan Ionuţ Artagea, Director General Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, a declarat:

„În urma eforturilor noastre continue pentru atragerea de operatori aerieni pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, în vederea deschiderii de rute care să satisfacă cât mai multe din necesităţile pasagerilor, astăzi comunicăm o veste bună: redeschiderea celor 4 rute. Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt aşteptate de pasageri şi vin să ofere acestora posibilitatea de a călători rapid la costuri reduse.

Cu sprijinul CCINA Constanţa vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem în vederea dezvoltării acestui segment de piaţă.”

Tudor Constantinescu, Director General AirConnect, a declarat:
„Viziunea companiei aeriene AirConnect este de a deservi piaţa regională conectând aeroporturile mai puţin frecventate cu hub-urile importante, contribuind la dezvoltarea semnificativă a regiunilor. În acest context, introducerea zborurilor estivale între Constanţa şi Cluj, Oradea, Suceava, Timişoara a fost un pas firesc, oferind turiştilor o opţiune de transport rapidă, confortabilă şi în siguranţă pe litoralul românesc. Ne bucurăm de suportul pe care îl avem din partea CCINA Constanţa şi a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa pentru ca aceste rute să aibă succes.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.