Consolidarea dictaturii chineze în Hong Kong: 40 de noi infracțiuni pedepsite cu închisoarea pe viață

0
196

Cei care consideră că trăiesc într-o „dictatură” în Uniunea Europeană pot afla că, la Hong Kong, „Consiliul Legislativ al patrioților” controlat de China tocmai a anunțat impunerea unor noi infracțiuni pedepsite cu închisoare pe viață pentru cei care protestează împotriva regimului, scrie hongkongfp.com. Șefa Executivului din provincia chineză teoretic autonomă, Carrie Lam – cel mai nepopular lider din istoria Hong Kong-ului – spune că introducerea noilor prevederi „va completa” legea securității naționale impusă deja de Beijing în iunie 2020.

E vorba de 40 noi infracțiuni introduse în legislația penală, între care secesiuna, subversiunea, terorismul și înțelegerea secretă cu puteri străine – toate prevăzute cu închisoarea pe viață.

„Consiliul Legislativ al patrioților”, noul Parlament al Hong Kong-ului rezultat din alegerile fraudate de puterea comunistă la sfârșitul anului trecut, e împins de la spate de Beijing. „Procesul legislativ în legătură cu Articolul 23 face parte din obligațiile constituționale și nu poate fi întârziat mult timp”, le-a comunicat Carrie Lam deputaților.

Carrie Lam – cel mai nepopular lider din istoria Hong Kong, reprezentant al dictaturii chineze

Doar 20 din cei 90 de membri ai Parlamentului din Hong Kong sunt aleși de popor. Dar și aceia sunt doar oamenii regimului, pentru că opoziției i s-a interzis să candideze

Legea privind securitatea națională, impusă cu forța de China în 2020, a avut rolul de a distruge complet orice opoziție față de regimul comunist. Timp de doi ani, Hong Kong-ul fusese zguduit de manifestații uriașe în favoarea democrației, la care au participat uneori 60% dintre locuitori (milioane de oameni).

După ce a fost cedat de Marea Britanie Chinei, dintr-un oraș democratic renumit, Hong Kong, a devenit o victimă a dictaturii comuniste

În replică, Beijingul a tocmit cete de bătăuși care-i așteptau pe oameni la întoarcerea de la proteste pentru a-i bate. Locuitorii primeau SMS-uri prin care Guvernul îi anunța: „Știm unde sunteți, întoarceți-vă acasă!”. S-au adus trupe de securitate și provocatori au generat incidente violente, pentru ca mulțimea să fie etichetată drept „golani”.

În final, liderii opoziției și parlamentarii pro-democrație au fost arestați și condamnați la ani grei de pușcărie, presa independentă cenzurată și închisă,iar alegerile au fost fraudate.
Legea securității naționale e scrisă în termeni foarte vagi, interzicând practic orice formă de disidență. Beijingul acuză pe oricine militează pentru drepturi democratice ca fiind agent în slujba puterilor străine, subversionist sau terorist.

Algerile din decembrie 2020, la care s-au ales cei 90 de membri ai actualului legislativ „al patrioților” din Hong Kong, s-a înregistrat un absenteism nemaiîntâlnit în istoria fostei colonii britanice. Noua legislație electorală impusă de Beijing prevede că doar 20 din cei 90 de membri sunt aleși prin vot direct de cetățeni. Restul de 70 sunt numiți de diverse instituții și comisii controlate de regimul comunist. Dar nici cei 20 de deputați aleși de cetățeni nu sunt reprezentativi, deoarece comisia electorală le-a interzis să candideze tuturor persoanelor considerate ostile regimului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.