Coreea de Sud și-a transferat personalul ambasadei în Ucraina de la Kiev la Cernăuți

0
170

Ambasada Republicii Coreea în Ucraina va lucra temporar la Cernăuți, iar Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Ucraina și Republica Moldova, Kim Hyung Te, s-a întâlnit luni, 14 martie, cu șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serhii Osaciuc.

Guvernatorul Serhii Osaciuc (dreapta) și ambasadorul Coreei de Sud Kim Hyung Te (stânga)

„Apreciem faptul că ați rămas alături de noi”, a spus guvernatorul Serhii Osaciuc, adăugând că partea de nord a Bucovinei (inclusă în regiunea Cernăuți) este departe de zona actuală de război. Prin urmare, contribuția regiunii la victoria Ucrainei împotriva invadatorilor ruși este de a furniza la timp ajutor umanitar regiunilor Ucrainei care au nevoie de el.

Pentru a face acest lucru, în regiune a fost creat un hub logistic. Mai exact, este vorba despre un centru umanitar la complexul sportiv „Olympia” unde sunt aduse ajutoarele venite din România și din alte țări ale Uniunii Europene. În ceea ce privește hainele care provin din donații umanitare, acestea sunt transmise pentru a fi sortate și împachetate de la complexul „Olympia” la compania Obnova și în ultima săptămână sunt 100 de tone de îmbrăcăminte și încălțăminte furnizate în regiunile afectate de război.

În ceea ce privește Coreea de Sud, diplomatul a spus că țara sa a trimis deja ajutor umanitar în valoare de peste 10 milioane de dolari Ucrainei și va continua să ajute „pentru a ne asigura că libertatea și democrația prevalează în lume”, după cum se precizează într-o informare oficială. „Cred că Ucraina va ieși din acest conflict mult mai puternică”, a spus Kim Hyung Te.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.