Cristian Achim, după succesul de la Craiova: „Sunt afectat. Îmi este foarte greu să mă gândesc la baschet”

0
384

Cristian Achim s-a bucurat de un nou succes în Liga Națională de baschet masculin după ce echipa pe care o antrenează, CSM CSU Oradea s-a impus la Craiova în fața echipei locale SCM U, cu 91-80. Partida a adus un record al stagiunii pentru orădeni privitor la precizia aruncărilor de trei puncte. Roș-albaștrii au marcat 17 coșuri de trei puncte din 27 aruncări de acest gen, adică un procentaj de 63%. Orădenii au urcat pe locul patru al ierarhiei după succesul din Bănie și pot urca pe locul 3 dacă înving mâine (marți, 1 martie) în Giulești, pe Rapid București, partida fiind programată de la ora 18, (în direct pe frb tv – youtube.com)

Cristian Achim

Deși trebuia să exulte după revanșa în fața oltenilor, care au eliminat Oradea din Cupa României, Cristian Achim s-a arătat îngrijorat dar nu pentru jocul echipei sale ci pentru situația din Ucraina. „Îmi este foarte greu să mă gândesc la baschet când văd ce se întâmplă. Toată lumea este în aceeași situație, Este ceva absolut înfiorător și îngrozitor. Să trăim astfel de momente în secolul XXI, în anul 2022, Să existe un război care n-are nicio logică și niciun sens. Să moară oameni nevinovați, este dincolo de orice fel de rațiune. Nu există niciun fel de rațiune ca un om să omoare un alt om. Nu contează că sunt nații diferite, n-are nicio importanță. Nici măcar aici nu stă în picioare războiul religios. Vă spun că eu sunt cu mintea și cu sufletul alături de ucraineni. Sper ca această nebunie să se oprească, repede, pentru că altfel vom avea cu toții de suferit” – a spus Achim.

Cristian Achim, pe margine

Întrebat despre jucătorii de baschet ucraineni sau ruși, pe care i-a antrenat sau avut ca adversari, Achim a avut o replică tranșantă: „Este o nebunie. Indiferent despre cine vorbim. Dacă mor rușii e bine? Nu este bine. Mor niște copii, într-un război care este al nimănui. Cum?!! Cum e posibil? Acolo sunt victime. Știm cine este agresorul și știm care este țara lovită. Nu am cuvinte, urmăresc știrile. Sunt extrem de afectat. Desigur, afectarea mea e ultima problemă a lumii. Nu știu ce trebuie făcut, ce trebuie să facem noi, cu toții, pentru că este ceva de nedescris, inimaginabil”, a încheiat Cristian Achim.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.