Cum va fi vremea în Bihor în următoarele două săptămâni

0
121

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni (15 – 28 mai), o vreme instabilă, cu valori termice în creştere la nivelul întregii ţări şi un excendent de precipitaţii pe arii destul de extinse, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Bihor, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de oscilaţii termice de la o zi la alta, însă abaterile faţă de normele perioadei nu vor fi importante; astfel, în zilele cele mai răcoroase (cel mai probabil 18 şi 19 mai) media maximelor va fi de până la .21 de grade, iar în cele mai calde (16, 20 şi 21 mai) de 24 – 26 grade. Minimele termice vor avea aceeaşi evoluţie, în unele nopţi cu valori de 9 – 11 grade, iar în cele mai calde de 13 – 16 grade. 

Pentru perioada 22 – 28 mai, sunt estimate temperaturi mai constante, în general uşor peste cele caracteristice în ultima decadă a lunii în curs, respectiv 25 – 26 de grade, ziua, şi 13 – 16 grade, noaptea, mediat regional. În întreg intervalul de referinţă regimul pluviometric va fi excedentar. Între 15 şi 19 mai, va ploua temporar, local în cantităţi mai însemnate, pentru ca ulterior, după 22 mai, probabilitatea pentru ploi locale să fie mai mare în cursul după-amiezelor. 

Ploile vor avea în special caracter de aversă şi se vor asocia, pentru perioade scurte, cu celelalte fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.