De joi, mai mult drum expres!

0
223

Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat sâmbătă că primii kilometri de drum expres din România vor fi dați în trafic joi, 21 aprilie. Anterior, și șeful Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că inaugurarea lotului cu rol de variantă ocolitoare a Balșului va avea loc înainte de Paști.

drum expres craiova pitesti

„Am făcut astăzi (sâmbătă – n.r.) ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului Balș”, a scris sâmbătă secretarul de stat în Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Irinel Ionel Scrioșteanu

El a precizat că este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș;
– pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt.

Scrioșteanu a adăugat că, în scurt timp, va fi dat în trafic și Lotul 2 al Tronsonului

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești este construit de grupul de firme UMB al lui Dorinel Umbrărescu, care a câștigat contractele și pentru tronsoanele 3 și 4, în vreme ce tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

drum expres

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.