Dominic Fritz face un nou Spital Municipal la Timișoara

0
364

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz anunță construirea unui nou Spital Municipal la Timișoara, în parteneriat cu Banca Mondială. E vorba de un spital nou care va reuni într-un singur loc toate secțiile care acum sunt dispersate în diverse clădiri din oraș, multe dintre ele improprii pentru desfășurarea actului medical.

Dominic Fritz face prima mare investiție după ce a ajuns primar al Timișoarei

Investiția, pentru care Dominic Fritz a demarat împreună cu IFC, divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, studiul de prefezabilitate este cea mai mare din ultimii 50 de ani. La acest proiect se adaugă și finalizarea aproape în întregime a noii clădiri, în valoare de 2,5 milioane de lei, ridicată lângă Spitalul Municipal, care găzduiește unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar și un nou computer tomograf. Aparate performante de radioterapie și investigații, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, achiziționate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale.

Dominic Fritz: „Toate aceste investiții urmăresc să transforme Timișoara într-un centru de excelență în tratarea cancerului. Prin investițiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condițiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.