Două noi focare de pestă porcină africană, în Bihor

0
68

DSVSA Bihor informează asupra faptului că, în cursul lunii februarie, în baza buletinelor de analiză emise de Laboratoarele naționale acreditate, în județul Bihor au fost diagnosticate 2 noi focare de PPA (pesta porcină africană) la porcii domestici. Sunt afectate localitățile Adoni – comuna Tarcea și Șimian – comuna Șimian. La ora actuala exista doua focare active PPA.

În jurul celor două focare de boală, specialiștii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat, conform procedurilor specifice, măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor afectate, impunerea de restricții de mișcare, efectuarea dezinfecţiei în exploatații, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

În ceea ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, situația epidemiologică nu a suferit modificări, nefiind depistate noi cazuri de îmbolnăviri la mistreți, astfel încât numărul total al fondurilor de vânătoare în care evoluează PPA, este de 24 fonduri.

Toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.