Dribling pentru viață!

0
494

Ionuț Mânz este un tânăr fotbalist, de numai 30 de ani, care luptă din răsputeri pentru viața lui. Cursa contra-cronometru a început în momentul în care a aflat că rinichii săi nu mai funcționează. Lista de așteptare la un spital de stat e lungă, iar timp nu mai este. Și n-ar fi fost singura problemă pentru că media a criticat refuzul autorităților de a include pacienții în Programul Național de transplant. Vorbim aici de lipsa decontării intervenției chirurgicale. Inițial fusese programată operația de transplant în perioada 6-11 decembrie, dar timpul era prea scurt și nu avea nici banii necesari.

Echipa de fotbal Victoria Avram Iancu

DONATORUL COMPATIBIL ESTE MAMA SA

Pe lângă acestea și timpul este împotriva lui. Face dializă tot la două zile distanță. Un proces anevoios, care durează câte patru ore, dar care este singura soluție pentru a-l menține în viață. A apelat la o clinică privată, iar costurile transplantului se ridică la circa 30.000 de euro. Norocul face că s-a găsit persoana compatibilă. Este chiar mama sa.

JUCĂTORII DIN BIHOR FAC ECHIPĂ BUNĂ!

Fotbaliștii din Bihor, oameni de bine, nume cunoscute din sport și show bizz s-au strâns în jurul acestui caz. Au pus la licitație tricouri, mingi, autografe, strânse de-a lungul carierei. Tricourile de joc ale lui Cleo Keseru, Caludiu Petrila, Florinel Coman, Ciprian Deac, Adrian Șut, Pintilii, Ioan Hora etc au fost licitate. Au apărut și bani donați de oamenii de afaceri. Încet, dar singur, banii s-au adunat. Pentru că orice bănuț era și mai este bine venit pentru Ionuț. Au fost organizate două turnee, cu scop caritabil. Primul s-a încheiat luni, 27 decembrie la Avram Iancu. Au fost prezente 16 echipe care au jucat de-a lungul a 11 zile. Organizator al turneului „Maracanito”, Ionuț Gale, manager al echipei Victoria Avram Iancu avea să fie fericit la final: „S-au strâns în jurul a 4.500 de euro. Să-i fie de folos lui Ionuț al nostru”. Al doilea turneu are loc miercuri, 29 decembrie, la Beiuș, Turneul se va desfășura la Baza Sportivă Delani. Scopul este același. Turneu caritabil cu donații pentru Ionuț Mânz.

Ionuț Mânz

VĂ MULȚUMESC CĂ MĂ AJUTAȚI SĂ-MI CRESC FETIȚA!

La turneul de la Avram Iancu, Ionuț Mânz a vorbit în deschiderea turneului, cu lacrimi în ochi: „În această perioadă sfântă văd că atâta lume a venit și a luptat alături și pentru mine. Pur și simplu nu am cuvinte. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să fie cu voi tot timpul! Vă doresc să n-aveți parte de momente din acestea atât de grele. Vă mulțumesc că m-ajutați să pot să-mi cresc fetița mare!”.

Ionuț Mânz și fetița lui

El e numărul 10 și căpitan al echipei de suflet, Victoria Avram Iancu, la care este legitimat de 12 ani. Va trebui să mai dribleze o dată. Operația de transplant va fi efectuată la o clinică privată din Brașov, pe data de 10 ianuarie 2022. Este prima dată disponibilă în care echipa de transplant este completă. „Pe data de 8 ianuarie am fost chemați la clinică. Domnul doctor care va coordona echipa de transplant m-a înștiințat că operația va fi efectuată pe data de 10 ianuarie. În acest moment îmi mai lipsesc foarte puțini din banii necesari. Au fost eforturi enorme făcute de oameni pentru mine, iar vocabularul nu are cuvinte destule să le pot mulțumi”, ne-a spus Ionuț Mânz.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.