Educația sexuală va fi predată în școli, ca „educație pentru sănătate”, la clasa a VIII-a, doar cu acordul părinților

0
180

Potrivit Euronews.ro, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Au fost înregistrate 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. Legea va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Legea prevede: „Derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Acest proiect legislativ a provocat multe discuții de-a lungul timpului, inclusiv marți la vot. 

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a alege cum ne creștem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenți, de sexualizarea lor, într-un cuvânt”, a spus deputatul AUR Ilie Coleșa.

În schimb, Simina Tulbure, deputat USR a subliniat nevoia educației sexuale în România, dat fiind, de pildă, numărul de mare minore. „Nici n-am înțeles ce a spus, pentru că de fapt nici el n-a înțeles ce a spus. Trebuie să vorbim mai mult despre educația sexuală, nu cea sanitară. Trebuie să vorbim despre sex într-o țară în care suntem numărul 1 la mame minore, da?”, a spus parlamentarul, potrivit stirileprotv.ro.

Deputatul bihorean Miroslav Merka, reprezentant al minorităţilor, mai precis al Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, a susținut că nu toate recomandările venite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de la Bruxelles ar fi bune. „Suntem o ţară democratică, dar şi creştină. Nu aş vrea ca copilul (sic!) meu să fie mai educat (n.r.- de cineva la şcoală) decât o face părintele”, a precizat Merka, potrivit Adevarul.ro. 

Legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.