Elevii revin la cursuri, din 19 aprilie

0
96

De miercuri, 19 aprilie, elevii revin la cursuri pentru începerea modulului V. Este ultimul din acest an școlar, care se încheie în 16 iunie.

Până atunci, elevii din ciclul primar și gimnazial vor susține evaluarea națională. Primii sunt elevii de clasa a II-a, care în perioada 9-12 mai au probele scrise și de citit la română și matematică. Elevii de clasa a IV-a susțin probele scrise la română și matematică în zilele de marți, 16 mai și respectiv miercuri, 17 mai. La rândul lor, elevii de clasa a VI-a au probele scrise la limbă și comunicare în ziua de miercuri, 24 mai și la matematică și științele naturii în ziua de joi, 25 mai.

Școlile care nu au organizat până acum „Școala altfel” și „Săptămâna verde” mai au la dispoziție perioada ultimului modul de cursuri.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 9 iunie 2023. Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională 2023 se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial la începutul anului școlar, Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie. Proba la Limba română se va susține pe 19 iunie, iar proba la Matematică este va fi pe 21 iunie.

Elevii de clasa a XII-a încheie cursurile pe 2 iunie 2023, potrivit calendarului oficial. Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se face în perioada 29 mai – 2 iunie, iar de pe 12 iunie încep probele ”orale”, dar și competențele digitale, potrivit edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.