Emilia Șercan despre plagiatorul liberal Florin Roman

0
231

Celebra jurnalistă Emilia Șercan, care, de ani de zile, și-a dedicat cariera descoperirii fraudelor intelectuale spune că dovezile împotriva actualului ministru al Cercetării sunt solide. Reținerea șefului guvernului de a acționa vine din faptul că în guvern mai sunt, din ce știe ea, și alte cazuri, care ar trebuie pedepsite la fel și, odată deschisă poarta, guvernanții se simt în pericol, crede Șercan.

Emilia Șercan, jurnalistă cu o îndelungată experiență, este acum profesor universitar și este celebră prin nenumăratele demascări ale unor plagiatori ajunși foarte sus în ierarhia românească

Emilia Șercan a declarat, într-o intervenție la RFl, că, din punctul ei de vedere, în cazul lucrării de masterat a lui Florin Roman este vorba despre plagiat și că importanța unei astfel de lucrări nu ar trebui să fie minimalizată, de vreme ce poate reprezenta începutul unei cariere de cercetare. „În mod categoric vorbim despre o lucrare de masterat, cel puțin de zece pagini dintr-o lucrare de masterat, care sunt plagiate. O lucrare de masterat poate să reprezinte până la urmă debutul unei cariere într-o zonă de cercetare, este pasul pe care poți să-l faci către doctorat și în nici un caz nu cred că putem să vorbim despre a minimaliza sau a duce în derizoriu o lucrare de tipul acesta. Până la urmă, e plagiat, din ce am constatat și eu”, a declarat jurnalista pentru postul de radio. Totodată, Șercan spune că suspectează că în guvernul Ciucă „mai există cel puțin doi sau încă trei plagiatori, persoane care au plagiat în lucrări de doctorat, în lucrări științifice”.

Florin Roman este rege al tupeului, cu declarații bombastice. Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, după ce ziarul Libertatea a scris că acesta şi-a plagiat disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

În aceste condiții, dacă Florin Roman ar fi demis, ar trebui ca aceeași măsură să fie luată și în cazul celorlalți, mai precizează Emilia Șercan. „Normal că dacă Florin Roman ar fi demis, dacă se va expune public, bineînțeles, în condițiile în care va și exista un acces la respectivele lucrări ale persoanelor la care eu mă gândesc acum, cu siguranță ar trebui și persoanele respective să plece din Guvern”, a adăugat jurnalista.

Libertatea a publicat, joi, zece pagini din disertația ministrului Roman, care sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu. Pe lângă text, preluat inclusiv cu unele erori de redactare, în lucrarea ministrului apar și figuri și grafice din suportul de curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.