Evadarea spectaculoasă a unui român dintr-o închisoare italiană: a făcut o gaură în zid și a coborât pe o frânghie din cearșafuri

0
415
gard in fata unei cladiri
Închisoarea din care a evadat românul

Italia este una dintre țările cu foarte muți români și nu au o imagine prea bună acolo. Unii ajung în pușcării, dar sunt inventivi, ajungând din nou pe prima pagină a ziarelor. Astfel, un român de 23 de ani a evadat din închisoarea Bellizzi din Avellino, Italia, în noaptea de luni spre marți, în urma unei operațiuni spectaculoase. Împreună cu tânărul din România a evadat și un cetățean marocan, închis pentru legături cu organizații teroriste. Întâmplarea vine la un an după o experiență similară din România…

Precedentul din România

În 2 ianuarie 2021, un pușcăriaș român aflat în spitalul penitenciarului Poarta Albă, a așteptat lăsarea întunericului și și-a pus planul în aplicare. Acesta a reușit să taie, cu un obiect contondent, o gratie de la fereastră, suficient cât să se strecoare prin geamul exterior. Mai apoi, acesta a legat câteva cearșafuri și a coborât pe zidul clădirii fără să fie observat de polițiștii care erau de pază. De aici până la libertate a mai fost un singur pas. A reușit să iasă și din curtea penitenciarului, fără ca vreo alarmă să se declanșeze. Alarma a fost dată în jur de miezul nopții, atunci când paznicii au observat cearşafurile care atârnau legate de gratiile ferestrei. Autoritățile au pornit în căutarea evadatului, care a fost găsit după câteva ore.

În Italia…

Cei doi deținuți și un al treilea, care a fost prins în timp ce încerca să fugă, au cioplit timp de câteva zile o gaură în peretele exterior al celulei lor. Apoi, luni noapte, la ora 1:00, după ce au făcut o frânghie din toate cearșafurile, au coborât în curtea închisorii, de unde cei doi au reușit să fugă, relatează Corriere del Mezzogiorno.

Un al treilea deținut, un bărbat din Europa de Est, a fost prins în curtea închisorii, în timp ce cel de-al patrulea ocupat al celulei a refuzat să participe la evadare. Românul de 23 de ani și cetățeanul marocan de 41 de ani au fost dați în urmărire.

Aldo Di Giacomo, secretar general al Sindicatului Poliției Penitenciare

Potrivit sursei citate, prizonierul de origine marocană ar avea legături cu o organizație teroristă islamică. „Marocanul face parte dintr-o organizație teroristă și are de executat o pedeapsă de 27 de ani de închisoare”, a declarat Aldo Di Giacomo, secretar general al Sindicatului Poliției Penitenciare. „Se pare că a existat un plan de evadare bine organizat care a implicat și o mașină care îi aștepta lângă închisoare, ceea ce le-a permis celor doi fugari să dispară repede, profitând și de numărul redus de agenți de serviciu de la ora respectivă”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.