Experții în seisme susțin că Oltenia nu devine o nouă zona Vrancea

0
127

Specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului au declarat că Gorjul nu va deveni noua Vrancea în ceea ce privește activitatea seismică. Hărțile seismice vor fi actualizate, iar în următoarele ore și zile este puțin probabil ca în zonă să să apară alte cutremure mari.

Oltenia nu devine o nouă zona Vrancea, au spus specialiștii INFP după cutremurele din zona Gorj. Ei au recunoscut că datele existente nu indicau posibilitatea producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 5,5. Specialiștii analizează cea mare activitate seismică din regiune din ultimele 200 de ani și anunță că harta cutremurelor va fi actualizată în zonă în funcție de rezultatele cercetătorilor.

În perioada următoare, în zonele afectate de cutremur vor fi montate trei stații seismice și stații GPS. De asemenea, este puțin probabil ca în zonă să să apară alte cutremure mari în următoarele ore și zile deoarece energia a fost eliberată, au precizat experții INFP.

O situație asemănătoare s-a produs în România, în 2013, atunci când o zonă seismică din Galați s-a activat. O mie de cutremure au avut loc atunci în județul Galați, iar specialiștii au încercat să găsească explicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.