FC Bihor Oradea la a cincea victorie consecutivă!

0
83

Cinci victorii din cinci posibile! Este bilanțul FC Bihor Oradea în meciurile oficiale susținute în 2023. Ultima victimă a fost CSM Satu Mare care a fost învinsă sâmbătă cu 3-0 pe Stadionul Iuliu Bodola la capătul unui joc pe care orădenii l-au controlat în cea mai mare parte a timpului.

Prima șansă de gol le-a fost făcută „cadou” în minutul 11 când un fundaș a degajat greșit în Gunie, acesta a scăpat singur cu portarul dar a tergiversat șutul și a fost blocat de Anca Trip. Pe o neatenție în zonă centrală, sătmărenii au fost aproape de gol însă Mărieș și-a prelungit prea mult balonul și Bob a rezolvat situație (16).

Presiunea orădeană a generat noi situații de poartă, dar Hosu (21), Gheorghiță (20 și 21) n-au găsit soluțiile potrivite în situații favorabile. Hosu și-a trecut în cont o ocazie importantă și în minutul 25, când i-a luat fața unui adversar, a mai driblat unul și ajuns în careu a șutat plasat…pe lângă colțul lung. Primul gol a venit în minutul 32 când Serediuc a executat un corner, Hosu a deviat cu capul și Gunie a trimis în plasă de la colțul lung (1-0). Același Gunie a fost aproape de „dublă”, dar a reluat peste poartă din centrarea lui Serediuc venită în minutul de prelungiri. O primă repriză pe care sătmărenii au terminat-o în inferioritate după ce Vădan a fost eliminat în minutul 37 după ce a contabilizat două cartonașe galbene.

Sătmărenii au făcut două schimbări la pauză, au început mai curajos parte a doua însă fără să-și creeze situații de gol. După 10 minute, orădenii s-au desprins pe tabela de marcaj. În faza premergătoare, Hosu a pătruns în careu, a trimis în portar din 10 metri din poziție laterală, mingea a ricoșat până la Gheorghiță, care a șutat puternic din afara careului, mingea a lovit brațul lui Prodan și arbitrul a indicat penalty. Andrei Gheorghiță a transformat cu un șut puternic expediat sub transversală (2-0).

FC Bihor a mai beneficiat de o lovitură de la 11 metri la incursiunea lui Gunie în careu și tot Gheorghiță a executat, de data aceasta plasat, lângă bara din dreapta lui Anca-Trip (3-0). CSM a mai avut un jucător eliminat pentru cumul de galbene, Mihăiță Mureșan plecând la vestiar în minutul 75. Pe final, golgheterul Sergiu Jurj a avut două oportunități de a mări diferența, dar Anca-Trip, care a fost din nou cel mai bun jucător al sătmărenilor, a reușit să pareze șuturile expediate în minutele 81 și 85.

Cu acest succes categoric, FC Bihor s-a distanțat la 6 puncte de Gloria Bistrița și la 7 puncte de CSM Satu Mare. Pentru echipa antrenată de Florin Farcaș urmează trei meciuri în deplasare, la Bistrița, Sânmartin și Satu Mare, următorul joc acasă fiind programat miercuri 3 mai cu Gloria.

FC Bihor Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (1-0)

Au marcat: Răzvan Gunie 32, Andrei Gheorghiță 56 și 74, ambele din penalty

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaș, I. Ban (60 L. Ioviță) – G. Cherman (76 D. Stan), Cl. Petruș – T. Serediuc (60 Sg. Jurj), R. Gunie, A. Gheorghiță (82 A. Chindlea) – M. Hosu (76 A. Moga). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

CSM Satu Mare: I. Anca Trip – A. Ciul (46 I. Gorba), C. Vădan, M. Mureșan, Ad. Bura (59 R. Ziman), C. Brata, L. Bara (59 A. Micaș), D. Lazăr (72 P.Tamas), Rodri Hernando, N. Suveg 46 R. Prodan), Al. Mărieș. Antrenor: Tiberiu Csik

Eliminări: – / Călin Vădan 20, Mihăiță Mureșan 75

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Casian Băla (Arad), Petrică Ionuț Câmpeanu (Cluj-Napoca)

Observatori FRF: Daniel Scridon (Arad), Zaharia Ciev (Timișoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.