FC Bihor s-a impus din nou în derbyul județean cu Lotus

0
104

Ca și în prima etapă din sezonul regular, echipa Sânmartinului a deschis scorul, în fața unei asistențe numeroase de circa 700-800 spectatori. Atunci în minutul 7, acum în minutul 3. Alex Sorian a schimbat partea cu o pasă excelentă pentru Vlad Costea, care a preluat âîn careu l-a driblat pe C. Jurj și a șutat de la 14 metri în dreapta lui Radu Bob (1-0).

FC Bihor a egalat rapid, după un corner excutat de Ban, Ioviță a trimis cu capul din colțul careului de 6 metri și din doi metri Claudiu Petruș a împins mingea în plasă (1-1). Orădenii au trecut în avantaj din minutul 36 când Serediuc a trimis o minge în careu din lovitură liberă și Claudiu Petruș a fost din nou la locul potrivit, s-a înălțat și a punctat cu o lovitură de cap de la 7 metri (1-2).

La trei minute distanță, FC Bihor a marcat golul 3. Gunie a pătruns în careu, a căzut după duelul cu Paublusztig și centralul din județul Olt a indicat penalty. Portarul Barabaș a protestat, a primit cartonaș galben și a scos mingea din plasă la șutul plasat expediat de Loren Ioviță (1-3). Au fost aproape și de golul patru în minutul 41 când Hosu a scăpas singur, din preluare l-a depășit pe portarul Barabaș ieșit în afara careului, a intrat apoi în unghi și talonat de un adversar a șutat în plasa laterală.

La pauză, antrenorul Cosmin Bodea a efecutat două schimbări în speranța unei reprize secunde mai bune. Mai insistentă, Lotus a redus din diferență în minutul 61 când Hora a centrat, M. Popa a prelungit și Vlad Costea, nemarcat la colțul lung, a trimis în plasă din 6 metri (2-3). Gazdele au fost aproape de egalare în minutul 63: Sorian a executat o lovitură liberă din lateral stânga și Pintea a reluat cu capul din 8 metri puțin pe lângă bară.
N-au marcat ei, au făcut-o oaspeții din specialitatea casei: fazele fixe. Serediuc a trimis în careu mingea dintr-o lovitură liberă, iar Ricardo Farcaș a profitat de indecizia adversarilor, a preluat și a trimis cu stângul în dreapta lui Barabaș (2-4).

Sânmartinul nu a abandonat lupta și a reintrat în joc în minutul 75. Sorian a executat o lovitură liberă de la 30 de metri și Bob a respins în corner. Lovitura de colț a fost executată cu mult efect de același Sorian, iar mingea deviată ușor de Hosu a intrat la colțul lung (2-4). Replica a venit la faza următoare, șutul expediat de Cherman de la 20 de metri fiind respins în corner de Barabaș. Portarul a prins mingea din corner și l-a lansat pe Hora, care a pasat pe culoar pentru Gitye, iar puștiul de 16 ani a rămas singur și a șutat în Bob ieșit în întâmpinare (77).

Ultima șansă de gol le-a apariținut orădenilor în minutul 90, când Gunie a rămas singur cu Barabaș și de la 15 metri a încercat o „scăriță” rezolvată de portarul gazdelor. FC Bihor a bifat a treia victorie în play-off, care îi permite să țină la distanță Gloria, bistrițenii urmând să joace sâmbătă acasă cu CSM Satu Mare. Un succes în care orădenii au dovedit o eficiență de invidiat la fazele fixe.

Lotus Băile Felix – FC Bihor Oradea 3-4 (1-3)
Au marcat: Vlad Costea 3, 61, Alexandru Sorian 75 / Claudiu Petruș 7, 36, Loren Ioviță 39 penalty, Ricardo Farcaș 69
Lotus: A. Barabaș – Fl. Pop, T. Paublusztig (46 Al. Pintea), Sg. Oltean, M. Arsene (71 R. Creț) – M. Popa, D. Gheban (46 G. Gitye), Al. Sorian – S. Cucu (78 P. Blăgea), I. Hora, V. Costea. Antrenori: Cosmin Bodea, Petru Ardelean, Ciprian Fiter și Nicolae Petre
FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaș, L. Ioviță – G. Cherman, Cl. Petruș (65 Ad. Popa) – T. Serediuc (71 Ad. Gheorghiță), R. Gunie, I. Ban (71 D. Stan) – M. Hosu (90 Sg. Jurj). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.
Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Marius Bărbulescu, Viorel Vasilică Dobre (ambii din București)
Observatori FRF: Cătălin Pașcanu (Cugir), Ștefan Szilaghi (Satu Mare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.