Fiul fostului selecționer Pițurcă lăsat liber de Tribunalul București

0
93

Fiul fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, Alexandru, a fost lăsat, marți noapte în libertate, alături de șeful Romarm, Gabriel Țuțu, după ce anchetatorii DNA care îi acuză de fapte de mare corupție pretins petrecute în perioada pandemiei și legate de achiziția de tehnică medicală privind măștile de protecție au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Cu toate acestea instanța a stabilit din oficiu luare față de cei doi a măsurii controlului judiciar pentru 30 de zile. Aceștia sunt astfel obligați să respecte o serie de indicații ale judecătorului altfel riscă înlocuirea acestei măsuri cu una mai severă.

Mai precis, în cursul nopții de marți spre miercuri, instanța Tribunalului București a luat în analiză propunerea arestării preventive a celor doi inculpați iar după deliberări a stabilit ca cei doi să petreacă 30 de zile la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei (CRAP).

Decizia de marți noapte nu este definitivă și poate fi contestată de cei în cauză, inclusiv de procurorii DNA, caz în care dosarul va ajunge în analiza judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București.

Gabriel Țuțu, în libertate la momentul judecării propunerii DNA, după expirarea mandatului de reținere pentru 24 de ore, a fost prezent la Tribunalul București pe toată durata judecății.

În boxa arestaților s-a aflat, sub puterea unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiul fostului selecționer, Alexandru Pițurcă. Instanța a ascultat pledoaria anchetatorilor DNA după care pe cele ale apărătorilor celor doi inculpați.

După ultimul cuvânt judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a deliberat aproximativ o oră după care a pronunțat public soluția.

Fostul jucător și fost selecționer al naționalei este în prezent plasat sub control judiciar, după ce și acesta fusese reținut pentru 24 de ore și dus la CRAP.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021 Gabriel Țuțu, în calitate director general al Romarm, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Alexandru Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.