Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și a fost extrădat joi noaptea în România 

0
90

Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și a fost extrădat în România. Rizea a fost preluat de Poliția de Frontieră din România, și dus în arest la Penitenciarul Rahova, în noaptea de joi. El a are o condamnare de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

 Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne din Moldova a transmis că Rizea Cristian 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭 p𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐳𝐢𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢.

Reamintim că autoritățile de la Chișinău au anunțat în martie că nu-i vor oferi lui Rizea azil politic.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit în Republica Moldova pentru a scăpa de o condamnare definitivă de patru ani și opt luni la închisoare în România.

Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

În noiembrie 2020, s-a adresat fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de acordare a azilului politic, însă i s-a comunicat că cererea a fost respinsă, în temeiul Regulamentului privind acordarea azilului politic de către președintele R. Moldova, aprobat printr-un decret din 31 octombrie 2003.

Astfel, Rizea a cerut anularea decretului din 2003.

În decembrie 2022, avocatul lui Rizea a depus recurs împotriva hotărârii din noiembrie a Curții de Apel Chișinău, solicitând casarea actului judecătoresc, cu emiterea unei decizii de admitere a cererii de chemare în judecată.

Rizea are probleme cu legea și în Republica Moldova, acolo unde autoritățile i-au deschis mai multe dosare de urmărire penală.

Rizea este inculpat la Chişinău într-un dosar penal pentru fals în declaraţii. Acesta este învinuit de procurorii moldoveni că a minţit când a declarat că nu are probleme cu legea atunci când i-au fost perfectate actele pentru cetăţenia Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.