Sâmbătă, 29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

0
113

Sâmbătă, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal „Rulikowski” Oradea, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Veteranilor de Război.  

Manifestările se vor desfășura după următorul program: întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului național al României; slujbă religioasă; alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului; festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial; defilarea detașamentului de onoare.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222/2007 s-a stabilit ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României. Data ne amintește totodată de Înaltul Decret al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, când a fost instituit titlul de „veteran de război” în onoarea soldaților din Războiul de Independență.

În județul Bihor avem 38 de veterani, dintre care 15 au servit în al Doilea Război Mondial la Oradea, cel mai în vârstă având 103 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.