George Simion în marș către preluarea totală a puterii în AUR

0
289

Ieșirea accentuată în evidență a lui George Simion, din ultima vreme, se pare că are legătură cu necesitatea clarificării conducerii AUR, care are doi copreședinți și un purtător de imagine mai puțin: Diana Șoșoacă. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va organiza curând un Congres, moment la care George Simion va fi numit unicul președinte al formațiunii politice, au precizat surse politice pentru PS News. Aceleași surse susțin că actualul copreședintele AUR, Claudiu Tîrziu, va fi înlăturat de la conducere și va rămâne simplu membru. Și Călin Georgescu va fi scos din „schema AUR”, au mai explicat sursele citate.

George Simion și Claudiu Tîrziu. Copreședintele AUR, Claudiu Târziu era anunțat într-o emisiune la RealitateaTV, marți seara, 8 februarie, dar George Simion a venit și el, neanunțat, în aceeași emisiune, moderatoare Anca Alexandrescu subliniind „surpriza” apariției: „Iată, a venit și George Simion alături de noi”. Liderul AUR a fost chestionat dacă e reală informația privind disputa pe care ar avea-o cu Claudiu Târziu, la nivel intern. „Nu, presa mincinoasă, vândută intereselor străine, spune asta. AUR nu se rupe (…) Partidul nostru va ajunge partid de guvernământ”, a răspuns Simion. Câteva momente mai târziu, el a avut grijă însă să-l pună la punct pe co-președintele Claudiu Târziu, minimalizându-i rolul în cadrul partidului. „Eu sunt cu organizarea partidului, eu am pornit de la zero. Claudiu este cu doctrina”, a spus Simion.

Amintim că George Simion a declarat luni seară că se va disocia de orice membru AUR care va continua să emită simpatii comuniste sau naziste. Întrebat dacă va accepta în continuare declarații favorabile nazismului, Simion a spus că cei care au dat astfel de declarații au timp să vină cu explicații, iar în cazul în care nu vin sau nu clarifică aceste declarații, vor fi îndepărtați din partid.

„Îi rog să-și clarifice poziția și să lămurească aceste lucruri pentru că dacă vrei să faci politica viitorului, nu a trecutului, trebuie să vorbești despre proiecte pentru țară. (…) Dacă nu-și clarifică clar ideologia și dacă nu se delimitează clar de orice mișcare din trecut cu care AUR nu are de-a face, trebuie să plece”, a spus Simion referindu-se la Călin Georgescu.

Liderul AUR a precizat că are încredere că cel pe care l-a propus președinte de onoare al partidului va veni cu precizări. Întrebat concret dacă Georgescu mai poate fi propunerea AUR pentru funcția de premier în aceste situații, Simion a răspuns: „Dacă nu-și clarifică aceste afirmații, nu poate. Dar cred că-și va clarifica”.

Ce a declarat Călin Georgescu: „Scutul Deveselu este o rușine diplomatică. Scutul nu are nimic legat de apărare. Din contră, ne-a tras într-un conflict de care nu aveam nevoie. Scutul ca atare este o parte a politicii de cofruntare. Scutul nu este o chestiune de pace, cum este prezentat de cei care au pupat ghiulul la diverse porți.
Armata română ca apărare nu există. Noi am externalizat răspunderea, acțiunile și deciziile în securitatea națională și apărarea țării. Noi nu mai reprezentăm nimic pe plan extern, zero. Toate programele de guvernare așa zise de 30 de ani nu au fost decât o listă privată de cumpărături, e escorcherie. Nici o țară din blocul NATO care în eventualitatea în care va fi atacată de Rusia, vă asigur că NATO nu îi va lua apărarea. Acest club este inexistent”.

Copresedintele AUR, Claudiu Târziu, a participat pe iulie 2016 la o conferință organizată de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. La final, Târziu s-a pozat împreună cu soția alături de Suru, potrivit aktual24.ro. Târziu, susține că nu are simpatii legionare. Dar el s-a fotografiat în iulie 2016 cu Șerban Suru, șeful Mișcării Legionare, și a participat la o conferință organizată de acesta din urmă. Evenimentul se intitula: Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut și prezent!

„Nu mă dă nimeni afară, poate îi dau eu pe ei”

Copreședintele AUR, George Simion, reacționa zilele trecute și la zvonul că ceilalți doi lideri AUR, Sorin Lavric și Claudiu Târziu, ar fi decis să-l elimine. Simion susținea că nu va fi dat afară din AUR, dar poate îi va da el pe ei afară.

„NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot și calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, scria George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.