Hagi ia atitudine împotriva războiului

0
295

Declanșarea războiului de către Rusia în Ucraina i-a făcut pe mulți lideri de opinie și personalități din toate domeniile să-și exprime supărarea cu privire la conflictul armat care se desfășoară la câțiva kilometri de granițele României. Gică Hagi a ținut un discurs manifest legat de invazia Ucrainei.

Hagi este cel mai celebru fotbalist român

Gică Hagi, atac verbal la adresa Rusiei

Regele fotbalului românesc tună și fulgeră la adresa conducătorului Rusiei, după ce Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în dimineața zilei de joi, 24 februarie. Gheorghe Hagi a făcut un apel către liderul de la Kremlin, rugându-l să oprească războiul.

„Cu toții ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie liniște. Cred că nimeni în lume nu-și dorește acest lucru. Eu îmi doresc să se oprească cât mai repede, toată lumea pierde din acest lucru. Zic și eu «stop» cât mai repede, să se înțeleagă.

Sunt foarte multe interese, foarte mulți bani la mijloc. Din cauza asta vin toate problemele societății în momentul de față, de la interese mari și bani foarte mulți. Nu ne mai săturăm! Ar trebui să fim oameni, mai normali, să eliminăm aceste lucruri care nu mai au ce căuta în societate.

Cei care au intrat în Ucraina ar trebui să se oprească. Noi, ceilalți, suntem mici. Cei mari, care au putere și informații, să se oprească cât mai repede. Nu e nevoie de așa ceva. Vrem pace, liniște, să fie sport, cultură, sănătate, viață frumoasă.”, a spus Gică Hagi, potrivit as.ro.

„Ce vrei, de ce vii la mine în casă?”

Gică Hagi și-a prelungit discursul manifest în mediul online, acolo unde le-a transmis un mesaj vehement celor care sunt avizi după putere și avere. Fostul mare fotbalist al României este îngrijorat de faptul că situația ar putea deveni periculoasă și pentru țara noastră.

„Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos.

Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ!

Dezamăgire, suferință… nu-mi vine să cred, e dureros că în timpurile astea s-a ajuns la așa ceva. Am avut pandemie doi ani, acum a venit și asta. Pentru binele tuturor, opriți-vă!

Din păcate, eu sunt mic. Ce am zis eu e nimic, nu cred că se ia în seamă. Cei care au bani mulți să nu facă războaie! Să investească în sport, în cultură, în filme, teatru, actori. Fiecare țară să aibă integritatea ei, să ne simțim bine. Mi-e greu să înțeleg”, a completat regele fotbalului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.