Fetiță de 10 ani ucisă de soldați ruși beți

0
448

Anastasia Stoluk, cunoscută de cei dragi drept Nastya, a fost ucisă în urma unui atac la întâmplare, despre care martorii spun că ar fi fost comis de soldaţi ruşi care se flau sub influenţa băuturilor alcoolice. Fetiţa a fost apoi îngropată în curtea din spatele casei, după ce soldații i-au interzis mamei ei, Luba, să meargă la cimitir, scrie Daily Mail.

Nastya avea doar 10 ani

Verișoara fetei, Anya Stoluk, în vârstă de 18 ani, a spus că a murit în satul Shybene, la câţiva kilometri distanță de capitala Ucrainei, pe 28 februarie. Moartea tinerei fete vine după ce şi un băiat de 18 luni pe nume Kirill a fost ucis în urma unui bombardament rusesc, sâmbătă, în orașul Mariupol.

Copiii, victime nevinovate ale războiului

Mama adoptivă a Anyei, Vera Dmitrienko, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru jurnaliştii străini că: „Soldații ruși au jefuit toate magazinele, bineînțeles că au băut mult alcool… și s-au îmbătat și au început să tragă la întâmplare. Au tras în casa lui Nastya, ea era acolo cu unchiul ei și a murit pe loc. Soldații au auzit-o, dar erau atât de beți încât nu știau de unde se aude, așa că au început să tragă peste tot pe unde vedeau”. Femeia a mai povestit că unchiul fetei a fost transportat la spital, dar de atunci nu mi ştie nimic despre stare lui.

Aproape 1.000 de copii au fost deja răniți, potrivit guvernului ucrainean, în timp ce 331 de civili, inclusiv cel puțin 28 de copii, au fost uciși. Națiunile Unite au sugerat anterior că aceste cifre vor trebui reactualizate, deoarece zonele rezidențiale devastate sunt percheziționate amănunțit.

Soţia preşedintelui Zelenski, atac dur la adresa ruşilor: „Ucid copii, conștient și cinic”

Războiul comandat de Vladimir Putin face în continuare vitime în rândul civililor. O familie de ucraineni a fost fotografiată în timp ce îşi duce, pe braţe, la spital copilul de 18 luni care a fost omorât în urma bombardamentelor care au avut loc în oraşul lor.

Copil de 18 luni ucis în bombardamente
Copil de 18 luni ucis în bombardamente – Instgram Olena Zelenksa

Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean a făcut apel la reprezentanţii mass-media internaţionali să „spună adevărul teribil” că trupele lui Putin ucid copii „conștient și cinic”. Olena a spus pe Instagram că rușii au ucis mai mulţi copii ucraineni de când forțele lui Putin au invadat pe 24 februarie. Ea a cerut NATO să implementeze o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei pentru a „salva copiii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.