Învățământ dual în Bihor, cu bani din PNRR

0
152

Consiliul Județean Bihor și Consiliul Municipal Oradea au aprobat vineri, 16 decembrie, înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual cu scopul de a crește calitatea formării elevilor și studenților în raport cu cerințele pieței muncii.

În acest sens, a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, companii private și mai multe unități de învățământ din județ: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei.

Înființarea consorțiului pentru învățământ dual „Campus Oradea” are ca scop creșterea calității formării elevilor/studenților în raport cu cerințele pieței muncii. În vederea stabilirii companiilor care vor face parte din consorțiu, Consiliul Județean Bihor a demarat o procedură de selecție.

Oportunitatea de finanțare pentru acest consorțiu este Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La capitolul educație, se alocă 338 de milioane de euro pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate.

În ședința ordinară din septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat reconversia campusului școlar care este în construcție pe strada Ceyrat din municipiul Oradea, dintr-un campus pentru învățământ special în unul pentru învățământ dual. Acesta se află în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.