Va menține Guvernul compensarea de 50 de bani la carburanți?

0
122

Executivul urmează să renunțe la compensarea de 50 de bani pe litru de carburant, deoarece prețurile la benzină și motorină sunt în scădere, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, măsura este susținută de liberali, însă social-democrații nu sunt de acord cu renunțarea la compensare.

Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 29 septembrie că Guvernul prelungește perioada în care prețurile la carburanți sunt compensate cu 50 de bani până la sfârșitul anului.

„Menționez decizia prin care vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declara Ciucă.

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.