Joe Biden, vizită surpriză la Kiev

0
204

Președinele american Joe Biden a sosit la Kiev pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sfidând amenințările cu atacuri cu rachete rusești, pentru a anunța o suplimentare semnificativă a livrărilor de arme americane, în timp ce Ucraina se pregătește să marcheze un an de la invazia rusă de anul trecut.

Președintele american, înconjurat îndeaproape de un important dispozitiv de securitate, a fost escortat de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la o plimbare prin centrul Kievului, în timp ce se auzeau sirenele de aviație, confirmând zvonurile privind o vizită surpriză care au circulat în cursul dimineții.

Itinerariul public al președintelui american sugera că acesta va vizita Polonia, însă președintele american a ajuns luni în capitala Ucrainei.

Călătoria secretă a lui Biden în Ucraina a fost făcută cu trenul de la granița cu Polonia, relatează New York Times.

Vizita la Kiev a rămas secretă din cauza posibilelor probleme de securitate. Relatările din presa internațională spun, de asemenea, că Biden a plecat de la Washington fără preaviz după ce el și soția sa Jill au luat o cină în oraș la un restaurant sâmbătă seara.

Oficialii de la Casa Albă negaseră că Biden va vizita Ucraina în timpul călătoriei sale programate în Europa de Est.

„Într-adevăr, Casa Albă a publicat duminică seară un program public pentru ziua de luni, care îl arăta pe președinte încă la Washington și plecând seara spre Varșovia, când de fapt era deja la jumătate de lume distanță”, scrie NYT.

Joe Biden și Volodimir Zelenski au discutat despre arme cu rază lungă de acțiune și un nou pachet de ajutor militar, a anunțat președintele ucrainean.

Vorbind după ce cei doi lideri au purtat discuții, Zelenski a afirmat că sprijinul militar va fi în valoare de 500 de milioane de dolari, iar mai multe detalii vor fi anunțate marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.