Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a șefului de la Combaterea Drogurilor, a doua zi după ce doi tineri au murit la Saga Festival în urma unei supradoze

0
229

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului-șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT, Bogdan Felician Voicu.

Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a șefului de la Combaterea Drogurilor la o zi după ce doi tineri au murit și mai mulți au ajuns în stare critică la spital în urma consumului de droguri la Saga Festival.

”Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Bogdan Felician Voicu, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – pensionare, la data de 10 iunie 2022”.

Într-o declarație mai veche, Bogdan Felician Voicu spunea că este de acord cu practica procurorilor de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului.

„Legea ne obligă să investigăm atât infracţiuni de deţinere de droguri în vederea consumului propriu, cât şi de efectuare de orice altă operaţiune de traficare a unor astfel de substanţe. Repet, de la un simplu dosar, şi nu o dată s-a întâmplat chestia asta, cu mijloace specifice de investigaţie şi cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de deţinere de droguri în vederea consumului propriu a fost devoalată şi trasă la răspundere penală o adevărată grupare implicată, organizată”, spunea, în trecut, Bogdan Voicu.

Reamintim că, în weekendul 4-5 iunie, mai mulți tineri au fost depistați că au consumat droguri la Saga Festival. Câțiva dintre aceștia au intrat în stop cardio-respirator din cauza supradozelor, iar doi au murit. Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a murit în ambulanță, în drum spre spital, iar cel de-al doilea a murit la Terapie Intensivă, pe secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale la festival, doar în prima noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.