Klaus Iohannis, discuție cu președintele Bulgariei despre „situația de securitate extrem de îngrijorătoare” din Ucraina și Marea Neagră

0
164

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu omolul său, Rumen Radev, despre „situația de securitate extrem de îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră” și coordonarea dintre cele două state pentru oferirea ajutorului umanitar Ucrainei și refugiaților veniți din această țară.

Klaus Iohannis și Rumen Radev

„Am avut o conversație foarte bună cu președintele Bulgariei Rumen Radev despre situația de securitate extrem de îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră. România și Bulgaria vor continua să-și coordoneze eforturile pentru a oferi sprijinul umanitar consecvent Ucrainei și refugiaților ucraineni”, arată mesajul președintelui Klaus Iohannis pe Twitter.

Ministrul ucrainiean Dmitry Kuleba și președintele bulgar Rumen Radev

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitry Kuleba, aflat într-o vizită în Bulgaria, spune că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru „agresiunea rusă şi exterminarea” ucrainenilor.

Kuleba s-a întâlnit şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev, considerat un simpatizant al Rusiei. În declaraţiile date după întrevederea cu ministrul ucrainean, preşedintele bulgar s-a limitat să asigure că ţara sa va continua să ofere „sprijin total Ucrainei în funcţie de posibilităţile noastre”, amintind că Bulgaria a primit peste 91.000 de refugiaţi ucraineni şi a oferit Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 1,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.