Ministrul bulgar al turismului susține că sprijinul statului pentru refugiați trebuie să înceteze: „Am dat dovadă de 3 luni de umanitate și înțelegere”

0
137

Ministrul bulgar al turismului Hristo Prodanov a transmis că „după 31 mai, sprijinul statului pentru refugiați trebuie să înceteze. Am dat dovadă de 3 luni de umanitate și înțelegere, după care acești oameni trebuie să intre pe piața muncii, să locuiască în apartamente, să plătească chirie, să trăiască și să muncească ca toți ceilalți”, potrivit Sega.

Hristo Prodanov

„Nu este nicio întârziere, suntem în program”

Ministrul bulgar al turismului a asigurat că va oferi sprijin în momentul în care a fost întrebat cum vor ajunge ucrainenii la muncă, ținând cont că Bulgaria nu le-a oferit copiilor loc în grădinițe.

„La opt săptămâni de la începutul războiului, însă, statul continuă să nu facă nimic pentru a asigura spații în centre pentru copii, preferând să plaseze aceste sarcini voluntarilor”, a susținut Hristo Prodanov.

Hristo Prodanov a oferit o imagine încrezătoare programului guvernului, potrivit căreia hotelierii ar trebui să primească câte 40 de leva pe zi pentru un refugiat adăpostit din Ucraina.

„Nu este nicio întârziere, suntem în program. Ieri am plătit pe toată lumea”, a transmis ministrul bulgar, care nu s-a abătut de la această versiune nici când televiziunea a dat cuvântul unui hotelier din stațiunea „Sf. Constantin și Elena” ce a declarat că nici el nici colegii săi din stațiune nu au primit până în prezent niciun ban de la stat.

„Nu avem nimic în conturi. Avem o cheltuială de 30-40 de mii de leva pentru 120 de persoane. Din data de 15 așteptăm ca pe o salvare să vină banii ca să putem plăti furnizorii și să plătim salariile personalului”, a contestat Filcio Stavrev, proprietarul hotelului Neptun din stațiunea Sf. Constantin și Elena.

49,9% dintre bulgari nu cred că refugiații din Ucraina reprezintă o amenințare la adresa securității în Bulgaria. 25,2 la sută au o opinie contrară, iar restul ezită în această problemă, după cum arată un studiu al Gallup International Balkan, realizat între 31 martie și 8 aprilie. Potrivit sociologilor, refugiații din Ucraina sunt în general bine primiți de bulgari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.