Letonia va retrage cetățenia celor care sprijină războiul din Ucraina și crimele de război

0
195

Cele trei țări baltice, eliberate cu greu de cizma rusă, după căderea comunismului, au făcut eforturi remarcabile să-și salveze țările de colonizarea rusă masivă. Atitudinea lor antirusească e continuată și azi, pentru a-și salva identitatea națională. Astfel, locuitorii de origine rusă din Letonia vor fi privați de cetățenie pentru că au susținut războiul rus în Ucraina. Parlamentul țării a adoptat amendamente la legea cetățeniei în a doua și ultima lectură.

Letonia, stat la Marea Baltică, se află între Estonia (în nord) și Lituania (în sud), având graniță atât cu Rusia, cât și cu Belarus

Letonia va retrage cetățenia pentru sprijinirea războiului în Ucraina

„Cetățenia letonă poate fi luată de la persoane care susțin crime de război <…> împotriva unui alt stat democratic”, a avertizat serviciul de presă al Seimas leton.

Informațiile despre infractori vor fi furnizate de autoritățile de securitate a statului. Totodată, cetățenia nu va fi restituită pentru momentul contestației deciziei. Această decizie a parlamentului nu este primul gest care demonstrează verticalitatea Letoniei care ia în serios amenințarea fascismului rusesc.

Spre deosebire de baltici, moldovenii continuă să se mintă, crezând că tancurile rusești vor evita R. Moldova din cauza unui articol din Constituției. Provocările la adresa Guvernului din Chișinău sunt orchestrate de forțele pro-ruse din R. Moldova, în frunte cu Dodon, Vlah și Ivan Ceban.

Tolerând de 30 de ani manifestările pro-fasciste ale rușilor din Moldova, instituțiile statului care ar trebui să vegheze asupra respectării legii sunt „timide” și așteaptă fie ca PAS să dea dovadă de fermitate sau să vină tancurile ruse

Amintim că ieri Poliția „pro-europeană” din R. Moldova a anunțat că provocatorii care au desenat culorile fascismului rus pe clădirea fostului Hotel Naţional nu vor fi pedepsiţi.

Totuși, procurorii s-ar fi autosesizat în cazul declarațiilor scandaloase ale pro-fascistului din PSRM, Odnostalco care a avut o apariție la Soloviov, una din zoinițele propagandistice ale putinismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.