Rusia vizează să preia controlul deplin în Donbas și sudul Ucrainei – general rus

0
155

Rusia vizează, în faza a doua a războiului împotriva Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas și în sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea, a afirmat comandantul adjunct al Districtului militar central al Rusiei.

„De la debutul fazei a doua a operațiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului și a sudului Ucrainei”, a declarat generalul Rustam Minnekaiev, citat de agențiile de presă ruse, preluate de AFP și Reuters.

Suprafațăa controlată de ruși în Ucraina

„Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum și să se pună presiune asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene, porturilor de la Marea Neagră pe unde se fac livrările de produse agricole, metalurgice”, a adăugat el, cu prilejul unei reuniuni cu șefi de întreprinderi ai complexului militaro-industrial la Ekaterinburg.

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, aceste declarații par să confirme că Rusia vizează să preia controlul și asupra Odesei, cel mai mare port din Ucraina și al treilea oraș al țării.

Conform generalului Minnekaiev, controlul sudului Ucrainei va permite, de asemenea, să se vină în sprijinul separatiștilor proruși din Transnistria: „Controlul sudului Ucrainei înseamnă, totodată, un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populației rusofone”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.