Liderul FSLI cere încă o OUG pentru educație

0
322

În ordonanța de urgență adoptată joi nu apare principala revendicare a sindicaliștilor din Educație, respectiv că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie, spune liderul FSLI. El cere o altă ordonanță de urgență în acest sens.

„Principala revendicare a noastră e cea legată de garantarea printr-un act normativ a faptului că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie și că toată grila se va construi ținând cont de vechime, grade și așa mai departe. S-a publicat în Monitorul Oficial ordonanța și nu se face nicio referire legat de acest lucru˝, a spus la Antena 3 Simion Hăncescu, președinte FSLI.

„Dacă nu se va da o altă ordonanță care să scrie negru pe alb că acest lucru se va întâmpla, mai departe răspunde guvernul României, nu noi. (…) Nu se face referire nici măcar la acel principiu pe care noi l-am cerut – salariul debutantului să plece de la salariul mediu brut pe economie. Ni se spune că, de fapt, în expunerea de motive (nota de fundamentare – n.r.) este trecut în acest lucru, care nu are putere juridică. Vreau ca guvernul să demonstreze oamenilor că cerința noastră este legiferată”, încheie Hăncescu.

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spunea purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susținut după ședința Executivului.

La rândul său, ministrul Ligia Deca a afirmat că ceea ce a fost adoptat astăzi este răspunsul Guvernului la solicitările federaților sindicale: „Chestiunile care țin de legea salarizării urmează să fie clarificate în discuția cu Ministerul Muncii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.