Luni începe bacalaureatul cu prima probă, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

0
196

O parte din elevii care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat în acest an, vor susține prima probă, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Va urma, între 8 și 9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 9 și 10 iunie -evaluarea competențelor digitale și între 13 și 15 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

„Pentru examenul de bacalaureat în acest an s-au înscris 3.595 de elevi. La primele probe, cele orale, vor participa o parte din elevi pentru că unii au competențele recunoscute. Urmează să stabilim centrele de examen pentru probele scrise. În principiu, nu vor fi noutăți, examenul se va organiza așa cum se dădea înainte de pandemie”, a declarat, pentru Crișana, Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Conform calendarului, prima probă mai dificilă va fi cea scrisă la Limba și literatura română care se va da pe 20 iunie. Ea va fi urmată de proba obligatorie a profilului (21 iunie) cea la alegere a profilului și specializării (22 iunie) și cea la limba și literatura maternă (23 iunie).

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeași zi, între ora 12.00 și ora 18.00, să se poată depune contestații. Rezultatele finale se vor afișa pe 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.