Mărturia unui pilot rus capturat de Ucraina: „Am pierdut deja acest război. Nu mai urmați ordinele criminale!”

0
358

Pilotul rus Krishtop Maxim Sergeevich, capturat pe 6 martie de armata Ucrainei, aflat în prezent în custodia armatei lui Zelenski, a transmis un mesaj preluat rapid de presa de pe tot mapamondul.

Mai mulți prizonieri de război, printre care și locotenent-colonelul rus Krishtop Maxim Sergeevich, au fost interogați de militarii ucraineni despre atrocitățile comise de armata lui Vladimir Putin de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. E și cazul unui pilot care a scăpat cu viață după ce avionul de luptă pe care-l pilota a fost doborât de armata Ucrainei. Acesta le-a cerut scuze ucrainenilor pentru „crimele sale teribile”.

Pilotul rus Krishtop Maxim Sergeevich

„Vreau să vă prezint scuzele pentru crimele mele teribile. Cer iertare întregului popor ucrainean pentru nenorocirea pe care i-am adus-o.

Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a pune capăt acestui război cât mai repede posibil și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili de acest genocid”, a transmis pilotul rus, cel care a recunoscut că a lansat zeci de bombe FAB-500 pe teritoriul Ucrainei. 

În continuare, acesta și-a îndemnat companionii să se retragă de urgență din Ucraina și să iasă cât mai rapid dintr-un război „pe care Rusia l-a pierdut deja”.

„Invazia unui oras atât de mare precum Kievul este inutilă și va duce la pierderi uriașe de vieți omenești de ambele părti și la distrugeri uriașe. Vă îndemn să nu mai urmați ordinele criminale, să nu mai luptați și să nu mai ucideți civili. Puteți vedea că am pierdut deja acest război”, a transmis acesta.

Conform informațiilor publicate de Ministerul Apărării din Ucraina, aproximativ 12.000 de soldați ruși și-ar fi pierdut până acum viața în timpul invaziei rusești din Ucraina. Cifrele nu au fost confirmate de Kremlin, care nu suportă o astfel de cifră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.