Maşina comandantului ucrainean Evgheni Sobolev, care a devenit colaborator al armatei ruse din Herson, a explodat

0
203

Autoturismul, un Audi Q7, a fost lovit de un dispozitiv explozibil legat de un copac de pe marginea carosabilului şi detonat de la distanţă de luptători din rezistenţa ucraineană, a comunicat consilierul ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, Anton Geraşcenko, potrivit War Segodnya, citat de Libertatea. Sobolev se afla în maşină alături de şoferul său şi de o gardă de corp, toți 3 fiind răniși în urma exploziei, potrivit adevarul.ro

„În prezent, este internat cu răni la ambele picioare. Potrivit datelor preliminare, dispozitivul exploziv a fost montat pe un copac şi controlat de la distanţă”, a declarat Geraşcenko, menţionat de un propagandist rus.

„Colaboratorul Sobolev din Herson nu a fost ucis, ci rănit. Din păcate. Conform informaţiilor mele, şi-a pierdut ambele picioare. Nu va putea scăpa nicăieri acum”, a scris pe Telegram Oleksei Honcearenko, adjunct al Poporului, de la Eurosolidarity.

Presa rusă a mai scris că „teroriştii ucraineni au încercat să-l elimine pe Sobolev, dar acesta a fost rănit şi a supravieţuit atentatului”. Procuratura Generală a Ucrainei i-a comunicat liderului coloniei penale nordice Herson nr. 90, Evgheni Sobolev, pe 5 mai, despre bănuiala de înaltă trădare, potrivit legii marţiale. Pentru înaltă trădare, el riscă 15 ani de închisoare sau chiar condamnare pe viaţă.

Conform materialelor investigaţiei, Sobolev a început să sprijine ocupanţii ruşi din 23 martie. Liderul penitenciarului a permis camioanelor care transportau zahăr, făină şi ţigări de fabricaţie rusească să intre pe teritoriul coloniei şi apoi i-a instruit pe deţinuţi să rupă marcajele de pe mărfuri pentru a le comercializa în Herson şi în regiune.

Conform spuselor procurorilor ucraineni, armata rusă este cazată în colonie şi instituţia le oferă invadatorilor îngrijire şi tratament medical. Mai mult decât atât, Sobolev i-ar fi ajutat pe ocupanţi să stabilească contacte cu alţi oficiali ai regiunii Herson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.