Mii de cărți noi pentru bibliotecile publice din Bihor

0
92

Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Bihor a avut inițiativa de a asigura achiziția centralizată de carte care să acopere nevoia de titluri noi pentru toate bibliotecile publice din județ, atât a celor din mediul urban, cât mai cu seamă a celor din mediul rural.

Demersul instituţiei a fost posibil datorită sprijinului financiar al Consiliului Judeţean Bihor, începând din acest an. Prima etapă a acestui proiect a însemnat, în vara acestui an, achiziționarea a peste 1.100 de volume, bugetul alocat fiind de 40.000 de lei, iar la sfârșitul anului, dispunând de această dată de un buget de 160.000 de lei, au fost cumpărate aproape 5.000 de cărți distribuite apoi bibliotecilor din 33 de comunități din județul Bihor (8 în orașe şi 25 în comune). 

Astfel, după ani de zile în care literatura modernă și contemporană nu a mai ajuns în bibliotecile din mediul rural, de la sfârșitul acestui an, pe rafturile acestora, cititorii vor putea găsi cărți fundamentale ale culturii române și universale: de la Franz Kafka la Mircea Cărtărescu, de la Andrei Pleșu la Kurt Vonnegut, de la Caragiale la Shakespeare etc. Totodată, copiii și adolescenții vor avea acces la cele mai noi apariții, autohtone sau traduceri, semnate de scriitori relevanți pentru acest tip de literatură.

“Proiectul nu este nici pe departe încheiat. În anii care urmează sperăm într-o și mai mare deschidere către iubitorii lecturii din județ. Achizițiile de carte vor continua, având certitudinea că fondurile alocate acestui act educativ fundamental – întâlnirea cu literatura și lumea ideilor – vor fi din ce în ce mai mari”, a precizat Ancuța Șchiop, managerul Bibliotecii Județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.