Aproape 6.700 de elevi bihoreni au primit tichetele sociale

0
131

Cadou frumos pentru copiii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, a căror familii au o situație financiară dificilă. Săptămâna aceasta, aproape 6.700 de elevi din Bihor au primit pe carduri câte 500 de lei.

Tichetele au fost distribuite de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor către unitățile de învățământ, iar acestea le-au distribuit, mai departe, beneficiarilor, până cel tâziu azi, 23 decembrie.

„În această etapă, pentru județul Bihor, au fost emise pentru preșcolarii și elevii declarați eligibili, 6.689 de tichetele sociale”, a declarat, pentru Crișana, șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan. Acesta a confirmat că Ministerul Educației a și alimentat cardurile cu câte 500 de lei. 

De tichete beneficiază copiii din învățământul de stat preșcolar, care au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 de lei) și elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

La nivel național, în jur de 190 de mii de copii au primit tichete educaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.