Ministerul Afacerilor Interne va face angajări fără concurs, pe perioadă determinată, pentru a face față fluxului de refugiați din Ucraina

0
157

Printr-un ordin al Ministerul Afacerilor Interne au fost stabilite normele procedurale pentru ocuparea posturilor libere.

„Până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs”, se precizează în OUG 20/2022.

Angajările se vor face doar în structurile în care este nevoie de suplimentare de personal, acolo unde se desfășoară activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică.

Angajarea se va face „pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective”.

Anunțurile de angajare vor trebui publicate pe paginile de internet ale unităților din cadrul MAI care angajează sau, dacă acestea nu există ori nu sunt operaționale, în presa scrisă.

Procedura pentru ocuparea unui post vacant în unitățile MAI

– trimiterea, prin e-mail, a unui dosar electronic al cărui conținut este stabilit de legislația specifică incidentă categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi ocupate posturile vacante

– susținerea procedurile specifice de recrutare aplicabile categoriei de personal respective

Ulterior, o comisie formată dintr-un număr impar de membri verifică îndeplinirea cerințelor de ocupare stabilite în fișele posturilor, precum și a condițiilor legale și criteriilor specifice prevăzute de statutele profesionale, realizează un interviu sau/și aplică un test scris și semnează procesul-verbal care conține concluziile procedurii parcurse, respectiv persoanele stabilite pentru angajare.

Deciziile șefilor unităților din MAI cu privire la încadrare „se fundamentează pe concluziile prezentate de către comisie, indiferent de numărul persoanelor înscrise pentru același post și de rezultatele obținute după parcurgerea verificărilor”, mai scrie în ordin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.