Noi reguli la revenirea elevilor în bănci, din 9 ianuarie

0
126

Școlile vor reîncepe din 9 ianuarie, conform structurii normale a anului școlar, în ciuda creşterii numărului de cazuri de gripă şi viroză în rândul populaţiei. Miniștrii Sănătăţii şi Educaţiei au discutat joi cu reprezentanții DSP-urilor pentru a stabili cum se va face triajul în şcoli şi ce reguli vor urma elevii şi profesorii de luni.

Într-o conferință de presă ținută la finalul discuțiilor, ministrul Educației, Ligia Deca a declarat că autoritățile nu încurajează neparticiparea elevilor și profesorilor la cursuri fiind important ca aceștia să păstreze ritmul după 2 ani pandemici.

Potrivit autorităților, accentul trebuie să fie pe prevenție, pe triajul zilnic, în primul rând acasă. În plus, se recomandă purtarea măștii de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către elevi. De asemenea, e foarte important ca încăperile să fie aerisite.

Recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură cu procesul educațional, a mai transmis Ligia Deca.

Mâine dimineață va avea loc și o videoconferință cu inspectorii școlari, iar una dintre teme este pregătirea școlilor în contextul gripei.

Nu va fi declarată epidemie de gripă pentru că ar implica noi restricții. Este stare de alertă epidemică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.