Noi vouchere pentru românii defavorizați

0
112

Noi tipuri de vouchere pentru români au fost anunțate recent de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Sprijinul va fi oferit pentru trei categorii de beneficiari.

Este vorba despre vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice. Valoarea anunțată a voucherelor este de 4000 de lei.

Ajutorul va anunge la circa 220.000 de români. „Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.˝a precizat minsitrul Boloș.

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.

Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei, a spus ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș la un post TV.

Potrivit oficialului, banii ar putea să ajungă la oameni în trimestrul al doilea al acestui an. Până la final de luna martie ar urma să fie finalizat mecanismul de acordare.

Ministrul mai spune că acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat.

S-a referit la centre comunitare care vor funcționa pe lângă autoritățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.