Nouă ţări s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri Leopard

0
392

Nouă naţiuni au asumat angajamentul de a furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu ocazia reuniunii prin videoconferinţă a Grupului de contact.

„Coaliţia ţărilor care donează tancuri Leopard Ucrainei continuă să se extindă. Nouă ţări s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri Leopard”, a afirmat Lloyd Austin, conform cotidianului Le Monde.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat „optimist” în legătură cu rezultatele reuniunii Grupului de contact şi a salutat angajamentele coaliţiei anti-Kremlin.

Germania a acceptat în ianuarie, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 şi să autorizeze transferul de vehicule de acelaşi tip de către alte ţări europene. În plus, Berlinul a autorizat exportul în Ucraina al unor tancuri de tip Leopard 1. Statele Unite vor furniza Ucrainei, în cadrul acordului cu Germania, 31 de tancuri de tip M1 Abrams.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.