Novak Djokovic rămâne un antivaccinist convins când e vorba de Covid-19

0
219

Djokovic a discutat pentru prima dată cu presa după incidentele neplăcute din Australia de la începutul anului și a precizat, printre altele, că nu va trece peste principiile sale.

Astfel, Djokerul a spus că va sacrifica trofeele importante (cele de Grand Slam în primul rând) și nu se va vaccina împotriva Covid-19. Poziția sârbului rămâne neschimbată și după ceea ce e pățit în Australia. Totuși, liderul ierarhiei ATP a menționat că nu trebuie să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă de la nivel mondial, singura sa mare dorință fiind aceea ca omul să aibă dreptul să aleagă.

Nole a fost tranșant atunci când a fost întrebat dacă este dispus să sacrifice participarea la anumite Grand Slamuri doar pentru a nu se vaccina. „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a mărturisit liderul mondial.

Sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer, egalul său în clasamentul mondial

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”, spune Djokovic, acesta completând că în copilările i-au fost administrate toate vaccinurile.

Problema apare pentru Nole atunci când libertatea de alegere este îngrădită în vreun fel: „Am susținut mereu libertatea de a alege ce introduci în propriul corp”, spune campionul en-titre de la Roland Garros și Wimbledon.

În încercare de a fi într-o cât mai mare armonie cu corpul său, Nole a ajuns la concluzia ca nu se va vaccina împotriva Covid-19 chiar dacă acest lucru ar putea să însemne pierderea luptei cu Rafael Nadal și Roger Federer în ceea ce privește supremația în tenisul mondial (n.r. GOAT).

Nu poți fi considerat norocos că te-ai infectat cu Covid-19

În legătură cu faptul că s-a infectat în luna decembrie pentru a doua oară cu Covid-19, sârbul a spus că nimeni nu poate fi norocos (n.r. a luat virusul fix înainte de Australian Open) atunci când vine vorba despre o problemă medicală.

„Milioane de oameni au avut probleme și încă se luptă cu Covid-19 în întreaga lume. Iau treaba asta foarte în serios și nu aș vrea să creadă cineva că am folosit toată chestia asta (n.r. infectarea din decembrie 2021) în favoarea mea pentru a putea participa la Australian Open”.

Motivul real pentru care a fost expulzat din Australia

Novak a ajuns și la momentul mai puțin plăcut al expulzării sale din Australia. Marele campion sârb spune că a fost trist în toată perioada în care a fost găzduit în acel hotel pentru carantină (unde condițiile au fost destul de proaste).

Djokovic spune că motivul real pentru care a fost dat afară din Australia nu are nicio legătură cu faptul că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19 sau să au existat erori în declarația de cerere a vizei.

Nole completează informația precizând că ministrul Imigrării și-a folosit puterea și l-a expulzat pentru că ar fi putut produce un puternic sentiment contra vaccinării în Australia. „Lucru cu care nu sunt complet de acord”, a adăugat liderul ATP.

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.