Liviu Dragnea desființează AUR. Cine s-ar afla în spatele acestui partid?

0
245

Liviu Dragnea este invitat tot mai des la emisiuni TV, unde face audiențe mari. Fiind un om care cunoaște sistemul politic românesc foarte bine, face dezvăluiri care captează interesul poblic tot mai tare. Încă de la apariția formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu s-au făcut mai multe speculații despre cine s-ar afla în spatele acesteia și de unde susținerea și evoluția rapidă pe scena politică românească. Una dintre dezvăluiri ar fi că susținerea AUR vine din partea omului de afaceri Cristian Burci, dar și din partea lui Sebastian Ghiță.

Cristian Burci (57 de ani) tocmai a făcut o nuntă de vis în Dubai, mireasa fiind Elena Voinea (33 de ani), fosta iubită a lui Mazăre

Ascensiunea formațiunii „AUR”, condusă de George Simion

După alegerile parlamentare din decembrie 2020, subiectul naționalismului a reapărut în politica românească. Subiectul a fost o problemă cheie în restul Europei în ultimul deceniu.

În România a intrat pe scena publică abia după alegerile parlamentare din 2020, odată cu intrarea în Parlamentul României a formațiunii conduse de George Simion. Alegerile din România din 2020 au adus în parlament un nou partid naționalist, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR).

Odată cu apariția AUR în politica populară, România se aliniază acum la tendințele mai largi din Europa. Totuși, având în vedere rolul istoric al naționalismului în țară, ascensiunea sa este un fenomen sensibil, dacă nu tragic.

Un ultim sondaj electoral, realizat de INSCOP, după aproape doi ani de la alegeri, arată o creștere în opțiunile electorale ale românilor de 20%, punând astfel AUR imediat după PSD și cu mult înaintea PNL-ului.

În tot acest timp, acțiunile liderului George Simion au atras critici dure, atât din spectrul politic, cât și în spațiul media public. Numai ultimul eveniment din Camera Deputaților, altercația cu Virgil Popescu, i-a atras liderului AUR mai multe antipatii, pentru modul în care s-a desfășurat în ședința de lucru. Ulterior, organele de justiție s-au autosesizat, trecând la instrumentrea unui dosar penal de ultraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.