O femeie a murit după ce a fost mușcată de câini în București

0
176

O femeie a fost găsită moartă pe un teren privat din zona Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei. Femeia avea 43 de ani și a fost mușcată de câinii maidanezi. Anul trecut, în aceeași zonă, femeia a fost mușcată de alți câini.

Poliția Capitalei a anunțat că a primit apel la 112, în care s-a sesizat că o femeie o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini. Un echipaj medical sosit repede la fața locului nu a putu să o mai ajute pe femeie.

Aceeași persoană fusese atacată anul trecut, în aceeași zonă, de câinii maidanezi. Atunci, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor ASPA, care se află în subordinea Primăriei Capitalei, a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Primăria sectorului 6 a anunțat, imediat după decesul femeiii, ca zona este un teren privat.

Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna. Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36″, a comunicat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

ASPA acuză Primăria sectorului 6, care, la rândul său, dă vina pe ASPA.

De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliţia Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curţile împrejmuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieşi cu uşurinţă pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate poliţiile locale de sector, MAI, DSV şi IPJ Ilfov”, a transmis ASPA.

Locuitorii din zonă au declarat că au trimis zeci de sesizări la toate instituțiile statului, care își pasează acum vina, una alteia.

„În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, a anunțat Poliţia Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.