Ofensiva de primăvară a APP Bihor

0
572

Dovedind o energie nelimitată, Lilla Debelka a declanșat o adevărată ofensivă privind promovarea Alianței Pentru Patrie în județul Bihor. Președinte al acestei filiale, înființată cu numai 5 luni în urmă, Lilla Debelka nu cruță nici efort, nici bani pentru a face cunoscută această formațiune politică, ce începe să apară deja în sondajele de opinie.

Lilla Debelka la una dintre acțiunile de împărțire de ajutoare

Înconjurată de o trupă de membri devotați, care, în mare parte, nu au mai fost implicați în politică, îmbrăcați în adevărate uniforme personalizate APP, Lilla Debelka a reușit să ia fața tuturor partidelor locale prin mulțimea de acțiuni de teren și numărul de filiale înființate în județ. Cotidianul Jurnal bihorean a numit-o, într-un articol, un „star” al politicii bihorene, autoarea articolului fiind foarte impresionată de faptul că o mulțime de oameni simpli se îngrămădeau să-și facă poze selfie cu Lilla Debelka la una dintre întâlnirile din județ.

După împărțirea de ajutoare la Șimian

Mulțimea de ajutoare pentru cei defavorizați sunt achiziționate din banii proprii, ai ei și ai Cristinei Bene – președintele executiv al filialei județene, la care se adaugă contribuțiile admirabile ale membrilor APP Bihor, care, periodic, adună la sediul partidului de pe strada Ady Endre, nr. 81, alimente, haine, jucării, mobilier etc. APP Bihor a devenit în scurt timp un model de cum se poate face politică eficientă fără bani de la buget, cu multă implicare și voință fermă.

Putem spune că primăvara a fost deschisă de sărbătoarea de Dragobete, un eveniment tradițional, cu străvechi origini românești, bine prețuit de partid. O trupă compusă din tineri și seniori, bărbați și femei, condusă de Lilla Debelka, a luat centrul Oradiei la pas, împărțind pliante care explicau semnificația zilei de Dragobete. A fost nu doar un exercițiu de PR, ci și unul de socializare, membrii grupului APP întrecându-se între ei în a fi cât mai drăguți și atenți cu cei întâlniți în cale.

Acțiunea de Dragobete la început

O caravană a APP Bihor a urmat apoi în weekend, ea împărțind pliante de popularizare a partidului. După parcurgerea centrului, destul de sărac în trecători, s-a ajuns la Piața Rogerius, unde lumea forfotea și chiar s-a arătat interesată de politică. Discuțiile cu cei de la tarabe s-au dovedit interesante și constructive, cu toții știind de Liviu Dragnea.

Pachete la sediul APP Bihor, înainte de o nouă acțiune

Dialogurile avute acum au demonstrat existența unui public informat, dornic de măsuri care să îmbunătățească nivelul de trai și situația generală a țării. De remarcat talentul demonstrat de Lilla Debelka de a vorbi cu oamenii și a le explica programul APP. Eleganța și distincția ei au făcut să amuțească multe rezerve și să se topească într-un dialog constructiv, finalizat nu o dată cu semnări de adeziuni la APP.

În Piața Rogerius, de vorbă cu oamenii

A urmat apoi ziua de 1 Martie. Caravana APP Bihor, întrunită în fața Magazinului Crișul, cu peste 500 de mărțișoare personalizate, a trecut la împărțirea lor pe Calea Republicii, Piața Ferdinand și Piața Unirii, strada V. Alecsandri și retur. Bărbații din partid, și nu numai, s-au mobilizat exemplar, fiind un bun exercițiu pentru ziua de 8 Martie, care urma să reprezinte o amplificare a acțiunii APP Bihor.

Mărțișor personalizat, realizat de Florin Goia, unul dintre membrii APP
Fotografie de grup, în Piața Unirii
Mărțișoare cu pliante

De Ziua Internațională a Femeii, existența APP a fost marcată în mai multe localități, orașe și comune din Bihor, cu acest prilej fiind împărțite circa o mie de flori. Mobilizarea amplă demonstra forța tânărului partid, capacitatea de acțiune conjugată, unitară, pe o mare suprafață, buna comunicare și organizare, precum și excelenta interacțiune cu publicul, care afla de existența APP, leadershipul său, de programul și obiectivele acestui partid.

Nicolae Buzilă împărțind flori de 8 Martie, la Bulz

Aceste contacte directe cu oamenii de pe stradă impun eficient în conștiința publică noul partid, conducerea și obiectivele sale, precum și apariția lui în sondajele de opine. Prin implicarea energică a Lillei Debelka, APP Bihor a devenit una dintre cele mai eficiente filiale din țară, un model pentru celelalte.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.