UȘĂ ÎN UȘĂ CU DIAVOLUL

0
301

Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Revista de cultură Familia organizează vineri, 18 martie, ora 17, în Sala Mare a Primăriei Oradea, conferința istoricului ARMAND GOȘU, Rusia – o vecinătate primejdioasă, precum și lansarea cărții De la Napoleon la Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei. Alături de autor vor fi prezenți prof. univ. dr. Gabriel Moisa și lector univ. dr. Mihai Maci.

Afișul conferinței

În condițiile unui context internațional mai mult decât tensionat și de tot instabil, cu experți, strategi și comentatori apăruți peste noapte, noi vă propunem întâlnirea cu cea mai autorizată voce românească și cea mai pertinentă analiză atunci când intră în discuție situația din spațiul ex-sovietic ori politica, năravurile și ambițiile Kremlinului: istoricul, specialistul în geopolitică estică și analistul de excepție ARMAND GOȘU. De altfel, cartea domniei sale, Rusia, o ecuație complicată este considerată în acest moment cea mai pertinentă contribuție românească la o radiografie lipsită de neclarități a Rusiei contemporane precum și a situației din zonă.

Cine ia, până la urmă, deciziile la Kremlin? Este sau nu instabil psihic Vladimir Putin? Cât l-au dezinformat serviciile secrete? Cât de profesioniste mai sunt, de fapt, serviciile secrete rusești? De ce a eșuat războiul fulger? Care este viitorul Ucrainei? Cât de amenințată este Republica Moldova? Riscăm o confruntare Rusia – NATO? Sunt doar câteva dintre întrebările la care profesorul ARMAND GOȘU va încerca să răspundă în cadrul conferinței. Până atunci, un citat dintr-un interviu acordat săptămâna aceasta de istoric: „Poate că e bolnav, dar nu cred că Putin e nebun, cred că deciziile lui țin de o numită raționalitate și consecvență. Faptul că e imprevizibil nu îl face irațional. Decizia de atacare a Ucrainei nu are ceva excepțional în ea. Se încadrează în tipul de comportament al lui Putin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.