Patru bihoreni trimiși în judecată pentru deținerea și transportul ilegal a peste 729.000 de țigarete nemarcate

0
99

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a patru persoane, bănuite că ar fi deținut și transportat ilegal peste 729.000 de țigarete nemarcate și a unui bărbat, bănuit de mărturie mincinoasă, în același caz.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au finalizat cercetările față de cinci persoane din municipiul Salonta, județul Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, respectiv mărturie mincinoasă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2021, patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, ar fi organizat și efectuat cinci transporturi, care conțineau în total 729.140 de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, provenite dintr-o țară din afara spațiului Uniunii Europene. Totodată, cea de-a cincea persoană este bănuită că, în cursul anului 2022, pe parcursul cercetărilor, ar fi făcut declarații mincinoase cu ocazia audierilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 610.459 de lei.

Pe parcursul cercetărilor au fost puse în executare 10 mandate de aducere, iar cele cinci persoane au fost reținute de polițiști, în prezent aflându-se sub măsura preventivă a controlului judiciar.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor cercetate în această cauză, în valoare de aproximativ 3,4 milioane de lei.

Totodată, a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, o autoutilitară, folosită pentru transportarea țigaretelor nemarcate, bărbatul de 37 de ani fiind surprins în flagrant delict, în timp ce transporta cu aceasta 279.200 de țigarete marcate necorespunzător (caz mediatizat).

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.