Personalul ambasadei Turciei în Ucraina a fost transferat la Cernăuți. Guvernatorul crede că este un semnal important

0
168

Ambasada Turciei în Ucraina s-a mutat la Cernăuți, iar după ce misiunea diplomatică a fost mutată de la Kiev din motive de securitate, Serhii Osaciuc – șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți (toate administrațiile regionale de stat din țara vecină sunt, în contextul actual, administrațiil militare), s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Ucraina, Yagmur Ahmet Guldere.

Yagmur Ahmet Guldere (stânga, centru) la întâlnirea cu Serhii Osaciuc (dreapta)

„Au mai rămas 30 de kilometri până la graniță, e clar că ai putea găsi un loc mai sigur în afara Ucrainei. Cu toate acestea, prezența dumneavoastră astăzi aici este un semnal important pentru noi”, a spus guvernatorul de Cernăuți, subliniind necesitatea sprijinului internațional din partea partenerilor puternici și a mulțumit Turciei pentru ajutorul umanitar pe care l-a trimis Ucrainei încă din primele zile de război. Potrivit guvernatorului, în regiunea Cernăuți au ajuns peste 50.000 de migranți interni, administrația regională ocupându-se de așezarea acestora și de cea mai confortabilă ședere.

Yagmur Ahmet Guldere a subliniat că aproximativ 20.000 de oameni de afaceri turci sunt în Ucraina, iar cele două țări au cooperat de mult și fructuos în multe domenii. „Turcia încearcă să ofere asistență maximă Ucrainei și va continua să facă acest lucru”, a asigurat ambasadorul. Reamintim însă că Turcia a specificat, prinrte altele, că este vorba despre o muare a personalului ambasadei, nu a instituției diplomatice ca atare și probabil că de aceea, luni seară, sediul ambasadei Turciei în Ucraina figura încă „oficial” la Kiev cu toate că era de notorietate că se mutase la Cernăuți. Este de asemenea de remarcat faptul că orașul și regiunea Cernăuți nu au fost în jurisdicția directă a Ambasadei Turciei la Kiev, ci a Consulatului general al Turciei la Odessa, numai că în condițiile actuale funcționarea acestuia a fost la fel de dificilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.