O ucraineancă, mamă a doi copii, și-a ascuns soțul în leagănul copiilor ca să-l treacă granița

0
189

Se știe că bărbații ucrainieni sunt consemnați în țară, prin lege, pentru a lupta contra invadatorului rus. Asta nu înseamnă că nu apar tot felul de soluții disperate pentru fuga peste graniță. Astfel, un ucrainean a fost găsit de grănicerii ucraineni între bagajele unei femei cu doi copii care voia să părăsească țara din cauza ororilor războiului. În urma verificării făcute de grănicerii care l-au descoperit pe bărbat ascuns chiar într-o cutie pentru copii (era folosită pentru depozitarea unor lucruri ale copiilor, dar putea fi improvizată și ca leagăn, pentru a-i pune la culcare) s-a dovedit că fugarul era tatăl celor doi copii, iar mama acestora a vrut să îl transporte pe bărbat peste graniță.

Reamintim că legea marțială introdusă în Ucraina ca urmare a invaziei ruse interzice bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani să părăsească teritoriul țării vecine. Spre deosebire de un recent caz, când un bărbat a luat pașaportul soției sale și a vrut să treacă împreună cu un sugar granița în țara noastră, bărbatul prins de data aceasta NU voia să intre pe teritoriul României, ci a considerat că este mai ușor să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova.

Prin urmare, soția sa care conducea mașina, a mers prin nordul Basarabiei (partea care este inclusă în regiunea Cernăuți și a făcut parte din Ținutul Hotinului), pe la punctul vamal de la Rosoșani. După cum a precizat Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei într-o informare pe contul de facebook, „pasagerul” neobișnuit era ascuns în portbagajul unui autoturism Renault condus de o femeie, care îi avea în mașină pe cei doi copii ai săi.

Nu mică le-a fost mirarea grănicerilor când au inspectat portbagajul mașinii și bancheta din spate burdușită cu diverse bunuri și au găsit într-o cutie pentru copii un „ditamai pruncul” născut în 1985. Grănicerii ucraineni nu au permis trecerea „pasagerului”, întrucât bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să plece în timpul legii marțiale.

În prezent se stabilesc împrejurările săvârșirii infracțiunii de tentativă de încălcare a frontierei de stat. De asemenea, și împotriva soției a fost întocmit dosar penal.

Reacțiile de pe contul de facebook al instituției amintite sunt cu sutele (peste 600 în trei ore) și dintre cele mai diverse. Merită însă cel puțin una să fie citată: „Cu siguranță că este greșit din partea acestui om, dar lăsați-i pe grăniceri să raporteze cum Medvedchuk (un oligarh ucrainean, cumătru cu liderul de la Kremlin și care a fost arestat cu ceva vreme înaintea războiului – n.n.), și nu numai el, a părăsit granițele Ucrainei”. Desigur, în contextul informațional dificil din țara vecină este însă vehiculată pe anumite canale media și informația – publicată recent – cum că oligarhul nu ar fi reușit să fugă peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.